Grand Staircase Escalante, Utah. Foto: Peter Misfeldt.

Peter Misfeldt (DK).Foredrag med Peter Misfeldt på fotofestival 2016 lørdag d. 21/5

The Second Survey – at genopdage det vilde vest

Vi rejser med fotograf og kunstner Peter Misfeldt i fodsporene på de eventyrer og opdagelsesrejsende, der udforskede og kortlagde USA’s vilde vest.

I serien The Second Survey genopdager Peter Misfeldt de øde, barske, tørre, ugæstfrie og uendeligt smukke og fascinerende landskaber i det amerikanske vest.

tss-9aColorado River Bend, Arizona. Foto: Peter Misfeldt.

“Jeg forsøger helt enkelt at se landskaberne som en opdagelsesrejsende ville have gjort det for 150 – 200 år siden. Når jeg vandrer i de øde landskaber eller sidder ved lejrbålet omgivet af mørket føler jeg, at jeg er det første mennesker her. Her er så øde, at man kan tilbringe måneder her uden at møde andre mennesker.”

tss-18aNorth Absaroka Wilderness, Wyoming. Foto: Peter Misfeldt.

Peter Misfeldt fortæller, at The Second Survey handler om at se de grandiose landskaber for første gang, om at føle sig uendelig lille og ubetydelig set i den store sammenhæng, om at føle sig isoleret, om taknemmelighed, om den fuldstændige stilhed og mest af alt om blot at være.

Har du endnu ikke besøgt USA vestlige stater med deres uendelige og øde vidder, er her en enestående chance for at opleve dem med Peter Misfeldt, der har rejst dem tynde i løbet af de seneste syv år. Men pas på – det amerikanske vilde vest er særdeles afhængighedsskabende.

Det bliver muligt at købe Peter Misfeldts bog The Second Survey på fotofestival 2016.

tss-7aBadlands and buttes at The Moon, Grand Staircase Escalante, Utah. Foto: Peter Misfeldt.

Se mere af Peter Milsfeldts arbejde på petermisfeldt.com.

Leave a Reply