Foto: Roy Mangersnes (N)

Roy Mangersnes (N)

Foredrag med Roy Mangersnes (N) på fotofestival 2016 fredag d. 20/5 kl. 20.00.

Svalbard eksponeret

Roy Mangersnes er norsk Nikon-ambassadør og en af Norges mest indflydelsesrige naturfotografer.

På fotofestival 2016 tager han os med til isbjørnenes rige – det forunderlige og vilde Svalbard. Her oplever vi årstidernes skiften visualiseret i Roys fantastiske, fotografiske arbejde.

Han har tilbragt mere end et år på den arktiske halvø, og han deler sine intime møder med Svalbards store dyr – bla. isbjørne, hvaler og sæler. Roy fortæller stærke historier om unikke møder med dyrene, og det hele er pakket ind i det smukke, arktiske landskab.

Foto: Roy Mangersnes (N)

”Jeg er meget optaget af indholdet og budskabet i mine billeder, og jeg ser kameraet som et effektivt redskab til formidling, hvis det bruges korrekt,” fortæller Roy og uddyber:

”Det, som adskiller et godt billede fra et mindre godt billede er, om fotografens unikke oplevelse formidles til beskueren. Et godt billede bør have et budskab og/eller fremprovokere en reaktion hos modtageren.” Roy Mangersnes pointerer:

”Bliver billedet lige frem husket, har man lavet et virkelig godt billede, og så kan man godt klappe sig selv på skulderen.”

Foto: Roy Mangersnes (N)

Svalbard-projektet er udgivet i et pragteksemplar af en fotobog, der kan købes under festivalen.

Roy Mangersnes er en af Europas dygtigste og mest erfarne naturfotografer og er ekspert i de arktiske og de antarktiske egne. Han har modtaget adskillige internationale priser for sit arbejde bla. i konkurrencerne BBC Wildlife Photographer of the Year, i European Nature Photographer of the Year (GDT) og Natures Best.

Han har udgivet flere bøger og er blevet publiceret i utallige magasiner i ind- og udland. Han er desuden partner og professionel fotoguide i rejseselskabet Wildphoto Travel, der arrangerer fotoekspeditioner til Arktis, Antarktis, Afrika og Galapagos.

Foto: Roy Mangersnes (N)

Se meget mere af Roy Mangersnes’ arbejde lige her.

Leave a Reply