Foto: Jens H. Petersen

Det Usete – foredrag og fotoudstilling med fotograf og biolog Jens H. Petersen på fotofestival 2017

Glæd dig til en eventyrlig færd med Jens H. Petersen ind i en magisk drømmeverden, hvor det mystiske, det mytiske og det usete venter. Jens H. Petersen bevæger sig elegant i grænselandet mellem det klassiske, naturdokumentariske foto og kunstfotografiet, hvor ingen regler gælder.

Foredraget “Det usete” handler om at bruge fotografiet til at afbilde, hvad der umiddelbart er usynligt eller overset – både objekter, der f.eks. er så små, at de ikke ses, kræ, der færdes i nattemørket eller fænomener, som måske slet ikke er der eller kun er der som anelser.

Det kommer dermed også til at handle om at overskride naturfotografiets dokumenterende rammer og at bevæge sig ind i et mere magisk rum. Lektørudtalelsen til Jens H. Petersens seneste bog “Sommersyner” beskrev stilen som “magisk fotorealisme”.

Jens H. Petersen er oprindeligt uddannet som biolog ved Aarhus Universitet. Allerede inden studierne fotograferede han, og igennem årene har han beskæftiget sig med lige dele biologi, fotografi og pædagogik.

Jens H. Petersen har udgivet en lang række bøger med afsæt i fotografier, senest “I svampenes rige”, Svampe du kan spise”, “Landbrugslandet”, “Blomsterliv”, “Drømmen om en lille økologisk æbleplantage” og “Sommersyner” (alle hos Gyldendal). I øjeblikket arbejder han med sin kollega Thomas Læssøe på Europas største svampebog (≈1700 sider, ≈6000 illustrationer) samt på forskellige kunstprojekter.

Se mere af Jens H. Petersens fotografiske arbejde lige her.

Foto: Jens H. Petersen

 

Foto: Jens H. Petersen

Leave a Reply