FF2018 foredrag – Henrik Haaning Nielsen (DK)

Foredrag med Olympus Visionary-fotograf Henrik Haaning Nielsen (DK)

Henrik Haaning Nielsen (DK)Henrik Haaning Nielsen har fra barnsben været glad for at færdes i naturen. For 26 år siden stiftede han for første gang bekendtskab med det store naturområde Vejlerne i Thy.

De stærke naturoplevelser, området bød på, blev hans skæbne, og han flyttede siden fra den oprindelige hjemstavn i Nordsjælland derop, og har boet der lige siden.

Henrik er naturfotograf. Han ønsker at formidle selve oplevelsen med fuglen, dyret, lyset eller landskabet på billedet. Han arbejder meget med billedets komposition for at få en fortælling frem.

De bedste billeder er, efter hans mening, dem, hvor man kan fornemme spændingen, lydene og/eller vejrets luner. Det vil han vise eksempler på i foredraget.

Bogudgivelse

Han udgav sammen med Carsten Krog Pedersen bogen ”Vingesus – Vejlerne i glimt” i 2016, som er en fotografisk fortælling om naturen, og de oplevelser den byder på i Vejlerne.

I 2017 blev Henrik Olympus Visionary.

Naturguide

Han arbejder blandt andet som guide i polare egne, hvor han formidler naturen, dyrelivet og stedernes historie. Han kan se dilemmaet ved at sejle rundt i nogle af verdens mest følsomme miljøer på skibe med stort brændstofforbrug og anden påvirkning af omgivelserne.

Samtidig ser han også den store betydning, det er, at mennesker oplever truet og følsom natur. Dette dilemma vil han også komme ind på i hans foredrag.

Du kan opleve foredrag med Henrik Haaning Nielsen på fotofestival i KulturRummet i Thisted lørdag d. 29/9 2018 kl. 11.00.

Se meget mere her.

Foto: Henrik Haaning Nielsen (DK)Foto: Henrik Haaning Nielsen (DK)