FF2018 Foredrag & udstilling – Vanda Ralevska (UK)

Foredrag og fotoudstilling – det ordinære er ekstraordinært

Vanda Ralevska (UK)Med base i London fanger Vanda Ralevska sin omverden med kameraet. Hun søger altid efter de flygtige øjeblikke af magi, der gør det ordinære til noget ekstraordinært.

Jeg finder inspiration i havet og dets uendelige magt og ukontrollable energi, i roligere scener og intime detaljer både i naturen og i bymiljøet. I mine billeder stræber jeg efter at afspejle atmosfæren og følelsen, som vores verden kan fremkalde i os.

For mig er fotografering mere end blot en optagelse af hvor jeg har været. Det handler om at omfatte hele oplevelsen af at være ude, og forsøge at fange det ene specielle øjeblik, der efterlader et varigt indtryk i os,” fortæller Vanda Ralevska.

Det perfekte øjeblik

Vandas foredrag handler bl.a. om de perfekte øjeblikke, der aldrig opstår. Vi har alle vores perfekte øjeblik, som vi venter på. Det er den tid, hvor alt pludselig går op i en højere enhed, hvor vi kan trykke udløseren og bevare det, som vi forestillede os.

Men vi ved alle sammen, at perfekte øjeblikke ikke eksisterer. Vi kan ikke altid være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, og vi kan ikke altid rejse til vores drømmesteder for at fange betagende scener.

Foto: Vanda Ralevska (UK)Det gælder om at være til stede

I sit foredrag fokuserer Vanda på, hvor vigtigt det er at være til stede i de øjeblikke, vi har fået.

Hvordan man værdsætter nuet, griber øjeblikket, og genopdager følelsen af det vidunderlige. Hvordan man ser ud over det åbenlyse, og finder skønhed i det almindelige, som er overalt i naturen.

Som bestseller-forfatteren Brené Brown klogt sagde:

“Joy comes to us in ordinary moments. We risk missing out when we get too busy chasing down the extraordinary.”

Fotoudstilling

Ud over foredrag er Vanda Ralevska en del af vores hidtil største fotoudstilling, som vi laver i tæt samarbejde med kunstforeningen Det Ny Kastet  i Thisted Gamle Rådhus. Her udstiller vi værker fra intet mindre end syv forskellige fotografer fra fem forskellige lande.

Udstillingen på Thisted Gamle Rådhus åbner fredag d. 28. september med fernisering kl. 15.30 og varer til d. 12. oktober.

Der er gratis adgang til ferniseringen, og alle er velkomne.

Foto: Vanda Ralevska (UK)Erfaren foredragsholder

Vandas billeder og artikler er blevet udgivet i magasiner, udstillet i Storbritannien og i udlandet, og har modtaget priser i internationale konkurrencer.

Vanda Ralevska er medlem af Arena Photographers – en gruppe med base i det sydlige England, World Women Art – en international gruppe af kvindelige kunstnere, og Échiquier – en international gruppe af fotografer.

Ud over at fotografering, nyder Vanda gerne at holde foredrag hos fotoklubber og fotografiske grupper i håb om at inspirere andre til at finde den skønhed, der findes i hverdagens scener og at se ud over det indlysende.

Du kan opleve foredrag med Vanda Ralevska på fotofestival i KulturRummet i Thisted lørdag d. 29/9 2018 kl. 16.00, og du kan nyde hendes fotoudstilling i Thisted Gamle Rådhus i perioden d. 28. september – 12. oktober 2018.

Se mere af Vanda Ralevskas arbejde her.

Foto: Vanda Ralevska (UK)