Fotoudstilling: Livet under overfladen

Martin Kielland (DK)Livet under overfladen bringer dig på en rejse under vandet rundt i hele Danmark. Med et kamera i hånden afdækkes det fantastiske liv, der eksisterer i vores ferske vande og ved vores kyster.

I Danmark er vi altid tæt på vand. Vi ser på hav, søer, åer vandpytter næsten hver dag, men hvor tit ser man det skjulte liv under overfladen?

Livet under overfladen består af tre biologer, der alle er vilde med vand og fotografering.

Martin Kielland arbejder i Rambøll med miljørådgivning på store anlægsprojekter. Martin har fotograferet i 15 år og arbejdet med flere forskellige bøger og tv-indslag om livet under vand herhjemme.

Martin Macnaughton arbejder som biolog i Københavns Kommune. Martin har dykket siden 1997 og er uddannet SCUBA-erhvervsdykker og kystlivredder. Martin har filmet under vand til ”Ishavets Kæmpe” og deltog på Galathea 3 og leverede bl.a. billeder herfra til aviser og bøger.

Jonas Thormar arbejder på Universitetet i Oslo med forskning i marinbiologi, ålegræs og krebsdyr. Jonas er scubainstruktør, kystlivredder og Erhvervsdykker. Han har også arbejdet som dykkerleder på togter til arktiske og antarktiske farvande. Jonas deltog også på Galathea 3 ekspeditionen

På deres hjemmeside, www.livetunderoverfladen.dk, kan du følge dem og se billeder fra nogle af Danmarks flotteste søer, åer, fjorde og strande. I 2012 udgav de en bog af samme navn, med de bedste fotos fra fire års arbejde herhjemme. Bogen er udgivet hos Gyldendal.

Udstillingen

Udstillingen ‘Livet under overfladen’ er del af vores hidtil største fotoudstilling, som vi laver i tæt samarbejde med kunstforeningen Det Ny Kastet  i Thisted Gamle Rådhus. Her udstiller vi værker fra intet mindre end syv forskellige fotografer fra fem forskellige lande.

Udstillingen på Thisted Gamle Rådhus åbner fredag d. 28. september med fernisering kl. 15.30 og varer til d. 12 oktober.

Der er gratis adgang til ferniseringen, og alle er velkomne.

Foto: Martin Kielland (DK)Foto: Martin Kielland (DK)