FF2019 – Årets Pressefotograf på fotofestival 2019

Mathias Svold er årets danske pressefotograf, og på fotofestival 2019 kan du både opleve ham til foredrag og på fotoudstilling
Mathias Svold.

Mathias er uddannet fotojournalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2017 og har trods sin unge alder opnået stor anerkendelse i både ind- og udland for sine dybdegående fotoprojekter, som ligger på grænsen mellem kunst og dokumentarisme.

Naturen som tema

Grundtemaerne i Mathias Svolds fotografiske arbejde er natur og miljø, og hans billedsprog er både dokumentarisk og poetisk.

“Når jeg fotograferer, har jeg en meget poetisk stil, og jeg kan godt lide at fotografere de stille øjeblikke. Jeg fotograferer sjældent, hvor der er action, men øjeblikkene imellem action. Det bliver en mere eftertænksom fortællemåde, som lægger op til fortolkning,” siger han til Journalisten.

Til fagbladet Journalisten fortæller han, at han altid har færdes i naturen tæt på skov og vand, og at han som voksen har indset, hvor meget vi mennesker påvirker naturen.

“Vi tapper naturens ressourcer, vi kontrollerer naturen. Vi har som mennesker utroligt meget magt. Og det påvirker alt fra klimaforandringer til naturen i små områder. Det er en meget relevant historie at formidle til samfundet,” siger Mathias Svold til Journalisten.

Fotos: Mathias Svold.

Årets Pressefotograf

Mathias Svold er netop kåret som Årets Pressefotograf i Danmark, og i 2017 vandt han den prestigefulde hovedpris i College Photographer of the Year.

Han er blandt andet blevet publiceret i National Geographic, New York Times og The Washington Post, og i år er han bogaktuel med udgivelsen af værket KYSTLAND i samarbejde med Ulrik Hasemann.

På fotofestival kan du naturligvis købe KYSTLAND og få den signeret af Mathias. Fotoudstillingen KYSTLAND af Mathias Svold og Ulrik Hasemann kan desuden opleves på det Gamle Rådhus i Thisted i løbet af fotofestival-weekenden d. 4. – 6. oktober.

Se mere af Mathias Svolds arbejde på hans hjemmeside her.

Vil du også med på fotofestival 2019?

Køb din billet her
Foto: Mathias Svold.