Andreas Houmann (DK)

Foredragsholder - søndag d. 30 september

Mit navn er Andreas Houmann. Jeg er fotograf og bor til daglig i København, hvor jeg også har et fotostudie placeret på Vesterbro. Trods det københavnske ståsted bruger jeg rigtig meget af min tid i Thy. Det har jeg egentlig altid gjort, men i det sidste 3,5 år mere intensivt, da jeg har arbejdet målrettet med et fotoprojekt i og omkring Thy.

Projektet hedder “Talentet i Thy”. Det er en fortælling om talentet, som vi kender det, men også en fortælling om det talent vi nemt kan overse.

Min ambition med dette projekt er at tage det talent vi kender og placere det i en sammenhæng, med det talent vi nemt kan komme til at overse. Det vil jeg, fordi jeg tror på, det kan være med til at løfte begge talenter op på samme niveau, og åbne op for at gøre os alle bedre til at anerkende og fremhæve de talenter, som betyder så meget, men så nemt kan blive taget for givet eller overset.

Til Daglig arbejder jeg med portræt- og modeserier for både nationale og internationale magasiner. Såsom Euroman, Børsen Pleasure, Scandinavian Traveller, Marie Claire, IN m.fl. “