Jakob Dall (DK)

Foredragsholder - fredag d. 28 september & udstiller

Naturfotografiets udfordringer og udtryksformer

Jakob Dall vil i sit oplæg fortælle om hans erfaringer med naturfotografiets udfordringer og udtryksformer, og fortælle om sit arbejde fra idéudvikling, proces og dogmer til det endelige resultat. Jakob vil tage udgangspunkt i udstillingsprojekterne “Natural State of Mind”, om naturens 5 elementer og “Climate Change Documentary”, der omhandler klimaforandringernes indvirken på menneskers hverdag.

“Natural State of Mind” er stemninger og dualistiske fortolkninger af naturens detaljerigdom, strukturer og lys, der kommer til udtryk i sort-hvide fotografier. Fortællingerne er subjektive refleksioner i søgen efter orden i naturens kaos.

“Climate Change Documentary” er et fotodokumentaristisk projekt fra 15 lande, hvor klimaforandringerne er synlige i hverdagen for de mange mennesker, hvis levevilkår bliver hårdt berørt at selv små forandringer. Fotografier er dokumentariske og i farver.

Jakob Dall (født 1971) er freelance fotojournalist uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Jakob Dall arbejder bla. med at skildrer menneskers hverdag i konflikt og katastrofe områder og har lavet udstillinger om klimaforandringernes påvirkninger af lokalbefolkninger i mere end 15 lande. Kunstfotografisk har Jakob bla. lavet udstillingsprojektet “Natural State of Mind” om naturens 5 elementer. Jakob Dall har for sit internationale fotografiske arbejde modtaget priser fra World Press Photo, Picture of the Year International, EISA award, Årets Pressefoto mf.