Roine Magnusson (SE)

Foredragsholder - lørdag d. 29 september & udstiller

Roine Magnusson (SE) er freelencefotograf og arbejder hovedsageligt med egne projekter, som oftest er udledt af et naturmiljø. 

Roine laver bl.a. bogprojekter, ofte afbrudt af mere kunstnerisk arbejde, hvor den analoge fotografi får fuldt spillerum.

I 2017 udgav Roine to fotobøger, Himlen är fortfarande blå på sit eget forlag sammen med Maria Elanders tekster og Nära fåglar med tekster af Mats & Åsa Ottosson på Bonnier fakta.

Nära fåglar blev i efteråret nomineret til “Augustpriset 2017”. 

Roines foredrag på fotofestival 2018 handler om projektet Himlen är fortfarande blå. 

Bogen Himlen är fortfarande blå er et dybt personligt projekt, som efter lang tids arbejde nu endelig munder ud i en bog. Bogen består af analoge fotografier af Roine Magnusson i samspil med poetiske tekster af Maria Elander, og skildrer en arbejdsom udforskning af en Värmländsk landsby, hvor Roine har sine rødder.

Roine Magnusson har arbejdet som fotograf de seneste 25 år og har udgivet en række bøger, så som Den underbara resan, som følger Nils Holgerssons rejse genem Sverige, 100 år efter Selma Lagerlöfs bog og Kor – en kärlekshistoria, som også sammen med Den underbara resan har fået priser af Verdensnaturfonden med Årets Pandapris.