Vanda Ralevska (UK)

Foredragsholder - lørdag d. 29 september & udstiller

Mit navn er Vanda Ralevska, og jeg er fotograf med base i London. Jeg er elsker at fange den verden vi lever i med mit kamera, og søger altid efter de flygtige øjeblikke af magi, der gør det ordinære til noget ekstraordinært.

Jeg finder inspiration i havet og dets uendelige magt og ukontrollable energi, i roligere scener og intime detaljer både i naturen og i bymiljøet. I mine billeder stræber jeg efter at afspejle atmosfæren og følelsen, som vores verden kan fremkalde i os. For mig er fotografering mere end blot en optagelse af hvor jeg har været. Det handler om at omfatte hele oplevelsen af at være ude, og forsøge at fange det ene specielle øjeblik, der efterlader et varigt indtryk i os.

Mine billeder og artikler er blevet udgivet i magasiner, udstillet i Storbritannien og i udlandet, og har modtaget priser i internationale konkurrencer.

Jeg er medlem af Arena Photographers – en gruppe med base i det sydlige England, World Women Art – en international gruppe af kvindelige kunstnere, og Échiquier – en international gruppe af fotografer.

Ud over at fotografering, nyder jeg gerne, at give foredrag hos fotoklubber og fotografiske grupper, i håb om at inspirere andre til at finde den skønhed, der findes i hverdagens scener, og at se ud over det indlysende.

Waiting for That moment
Vi har alle vores perfekte øjeblik, som vi venter på. Det er den tid, hvor alt pludselig går op i en højere enhed, hvor vi kan trykke udløseren og bevare det som vi forestillede os. Men vi ved alle sammen, at perfekte øjeblikke ikke eksisterer. Vi kan ikke altid være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, og vi kan ikke altid rejse til vores drømme steder for at fange betagende scener.

I min præsentation fokuserer jeg på, hvor vigtigt det er at være til stede i de øjeblikke, vi har fået. Hvordan man værdsætter nuet, griber øjeblikket, og genopdager følelsen af det vidunderlige. Hvordan man ser ud over det åbenlyse, og finder skønhed i det almindelige, som er overalt i naturen.

Som en bestseller forfatteren Brené Brown klogt sagde: “Joy comes to us in ordinary moments. We risk missing out when we get too busy chasing down the extraordinary.”